2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Átadásra kész Hargita megye hulladékgazdálkodási rendszerének alappillére, a remetei központ

(x) 2016. május 11. 13:09, utolsó frissítés: 13:09


Befejezte a munkálatokat a kolozsvári Hidroconstructia Rt. és a bukaresti Secvision Business Solutions kft. kivitelező cégtársulás, így működőképes a gyergyóremetei hulladékgazdálkodási központ. A Hargita Megye Tanácsa által uniós pályázatból lebonyolított, a megyei integrált hulladékgazdálkodási projekt (IHR) keretében elvégzett beruházási munkálatok értéke áfával együtt 72 190 435,32 lej.

Mint azt Zólya Lászlótól, a megyei önkormányzat projektmenedzserétől megtudtuk, a gyergyóremetei központba tervezett épületek és iparcsarnokok elkészültek, a szükséges berendezéseket is felszerelték a kivitelezők és a beszállítók. Az említett uniós projekt keretében megépült a megye második EU-konform végleges hulladéklerakójának első cellája, akárcsak a szelektív hulladékválogató és komposztáló állomás, illetve a szükséges belső közművek és utak. A központ működéséhez szükséges berendezések, eszközök, célgépek üzembe helyezési próbái megtörténtek, a berendezések üzemképesek.

Jelenleg folyamatban van a munkálatok átvétele és az építkezés befejezésének jegyzőkönyvbe foglalása. Ennek során az átvételi bizottság a munkálatok minőségére vonatkozó észrevételeit és az esetlegesen előforduló hiányosságokat is mellékeli a jegyzőkönyvhöz. Ezeknek kijavítására 90 napos határidőt kap a kivitelező cégtársulás.

A 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított, Hargita megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere című projekt áfa nélküli leszerződött értéke 142 millió lej. Ennek 70,5 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozzák.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >