2020. március 30. hétfőZalán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elegendő pénz gyűlt össze a Radu Ţermure új kutyamenhelyére

Ambrus István 2017. május 17. 16:06, utolsó frissítés: 16:14

December óta volt kérdéses, hogy mi lesz a közel 1000 gazdátlan kutya sorsa, de most egy amerikai pár 30 ezer eurót adományozott az új menhely felépítésére.


Megoldódni látszik a Radu Ţermure által működtetett állatmenhely sorsa. A Kolozsvártól néhány kilométerre, a Fejérdi fogadók (románul Padureni, Kajántó község része) mellett lévő gazdasági épületsorban található menhely közel ezer gazdátlan állatnak adott otthont. 2016 végén az ingatlanra vonatkozó bérleti szerződés lejárt, de végül április végéig meghosszabbította az épületek tulajdonosa, az Agroindustrial Cluj SA.

Az önkéntesek által segített menhely elköltöztetése azért jelent problémát, mert egy várostól távolabb eső terület megvásárlása, és az arra való ingatlan felépítésének költségeire nem volt elég pénz. Az állatoknak megfelelő terület és ingatlan hozzávetőlegesen 40 ezer eurónyi kiadást jelent, amely úgy tűnik, hogy most összegyűlt. Radu Ţermure a Facebook-oldalán angol nyelven tett közzé egy bejegyzést, amely szerint egy New Yorkban élő pár 30 ezer eurót adományozott az új állatmenhely létrehozására.

“Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, a napokban egy jelentős összegű adományt kaptam, amely közel 30 ezer euró”- írja Ţermure.

Az összeget egy fundraising kampány keretében sikerült összegyűjtenie egy - a bejegyzés szerint - – Kanadában élő Mariana Iftinca nevű adományozónak, aki a YouCarrying nevű adománygyűjtő internetes oldalon kampányolt a kutyák megmentéséért. A kolozsvári önkéntesek által folyatott gyűjtés eredményeként további 11.545 euró gyűlt össze, így összesen 41.545 euró áll rendelkezésre az új menhely felépítésére. Radu Ţermure bejegyzésében azt írta, amint sikerült eldönteni a lehető legrövidebb időn belül, hogy hol legyen az új épület, mindenkivel közli majd.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >