2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fekete feliratot festettek ismeretlenek egy jegesmedvére Oroszországban

2019. december 03. 20:52, utolsó frissítés: 20:52

Fekete feliratot - pontosabban egy katonai kódot, a "T-34"-et - festettek ismeretlenek egy jegesmedvére Oroszországban egy erről tanúskodó felvétel szerint. Szakértők szerint nemcsak egyszerű tréfáról van szó, az akció akár az állat életébe kerülhet: a festékszóróval fölvitt fekete festék csak több hét alatt fog lekopni a bundájáról, emiatt a jegesmedve nem fog tudni megfelelően elrejtőzni, és így vadászni sem.A jegesmedvés videót a WWF egyik oroszországi munkatársa posztolta Facebookon, amelyet aztán újraközölt a helyi és nemzetközi média is.

Szergej Kavry elmondta, a videót egy WhatsApp-csoportban osztotta meg valaki, és nem tudja, hol készülhetett. Jelenleg nyomozás zajlik, hogy pontosan hol készülhetett a felvétel.

View this post on Instagram

Пишут, снято на Чукотке. Кто-то написал на белом медведе «Т-34». Довольно глупо, животное может лишиться маскировки и умереть с голоду. #mgdn #vesmagadan

A post shared by ИА Весьма (@vesma.today) onA T-34 voltaképpen egy szovjet tank neve, amely nagy szerepet játszott a második világháború idején a náci német csapatok legyőzésében - emlékeztet a BBC.

A WWF-et sokkolta a felvétel; az bizonyos, hogy nem kutatók jelölték meg ily módon az állatot, az egész inkább egy rossz vicc - vélte a szervezet szóvivője. Egy orosz tudós, Anatoly Kochnev a BBC-nek pedig elmondta, eléggé valószínűtlen, hogy a medvét úgy festette volna össze valaki, hogy azelőtt nem altatja el. A jegesmedve valószínűleg el volt altatva vagy kábítva, amíg a művelet zajlott, mivel a felirat egyenletes, a betűk egyforma méretűek. Szerinte az incidens Novaya Zemlyán történhetett, egy távol északon található, elszigetelt településen, ahol korábban egy szakértőcsapat már kábított el olyan jegesmedvéket, amelyek a lakott területekre merészkedtek.

Az orosz média szerint az incidens valószínűleg a jegesmedvék egyre szaporodó betörései miatt dühös helyi közösségekhez köthető. Februárban szükségállapotot hirdettek Novaya Zemlya régióban, miután több tucatnyi jegesmedve jelent meg a sarkvidék-közeli városokban és falvakban. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >