2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az angolok a rendszámot nyomtatnák rá a gyorséttermi csomagra, hogy tudni lehessen, ki dobta el

2019. december 09. 17:50, utolsó frissítés: 2019. december 10. 09:31

Igazán egyedi ötlettel álltak elő az angol farmerek, hogy elvegyék az autósok kedvét attól, hogy a gyorséttermekben vásárolt ételeik dobozát, csomagolását - a gazdák földje mellett elhaladva - kihajítsák az autójukból.

A farmerek azt találták ki, hogy az autósokat is kiszolgáló gyorséttermek - amilyen például a Mcdonald's is - nyomtassák rá az autónak a rendszámát a csomagolásra - írja a Telegraph.

A portál szerint a gyorséttermi szeméttel főleg az állattenyésztőknek akad rengeteg gondjuk, ugyanis azt sokszor elfogyasztják az állataik és a mérgező csomagolás veszélyes lehet rájuk, ugyanúgy, ahogyan a vadállatokra is.

A portál beszámolója szerint a péntek és szombat esték után a legrosszabb a helyzet, és főleg azokon a farmokon, amelyek az autósokat is kiszolgáló, úgynevezett drive thru éttermek pár kilométeres körzetében helyezkednek el, ugyanis a legtöbb szemét itt szóródik szét.

A Mcdonald's azzal védekezik, hogy ők már nagyrészt újrahasznosítható csomagolásokkal, poharakkal dolgoznak, és az éttermeik is tele vannak kukákkal, viszont így is kilóg a lóláb, mert ezzel még nem magyarázták meg, hogy mi lesz az autókkal messzire vitt szemét sorsa.

A farmerek úgy vélik, hogy a rendszámokat lehetne jól látható helyen is feltüntetni a dobozokon, viszont vannak, akik szerint rejtetten kellene feltüntetni azt, hogy csak UV-fény alatt lehessen visszakövetni, kihez tartozik az elhajított szemét.

Egyelőre még nem világos, hogy a lépéssel az ilyen jellegű szemetelést kívánják büntethetővé tenni, vagy csupán annyit szeretnének elérni, hogy ne dobják el az autósok a csomagokat a földeken. (Telegraph/hírszerk.)

Nyitókép: Pixabay

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >