2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karácsony éjszakáján fekete orrszarvú született Michiganben

2019. december 27. 15:32, utolsó frissítés: 15:39

A súlyosan veszélyeztetett keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis), népies nevén fekete orrszarvú, egy újabb egyeddel gyarapodott karácsonykor, írja az Index.

A fekete orrszarvú populációját 1970-es években még 65 ezer példányra becsülték, amely 1993-ra drasztikusan lecsökkent, amikor már alig több mint 2 ezer példányszámot tartanak nyilván.

Azóta - az állatvédőknek köszönhetően - a fokozottan védett fekete orrszarvú populációja ismét elkezdett lassan gyarapodni, ma számukat 5,5 ezerre becsülik a szakemberek, amelyből 50-en állatkertekben élnek.

Karácsony éjszakáján a Michigan állambeli Lansing állatkertben, a Potter Park Zoo-ban, egy ilyen kis rinocérosz született. A fekete orrszarvú általában 30-35 évet él, a vemhesség 15-16 hónapig tart, és 2,5-3 évente ellenek egy kicsinyt. A kis borjú anyukája, Doppsee, 12 éves, és ez volt az első vemhessége, amit hosszas előkészület előzött meg, hiszen az apát egy Texas állambeli állatkertből kerítették, még 2017-ben.

A kis állat egyelőre nem látogatható, de az állatkert honlapján követhető lesz az érdeklődök számára, ahol a születés is megtekinthető egy videóban. (Index.hu, hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >