2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szilveszteri lampionoktól gyúlt fel egy német állatkert

2020. január 02. 18:49, utolsó frissítés: 19:17

Tűzvészt okozott szilveszterkor néhány lampiont gyújtó látogató egy németországi állatkertben. A németországi Krefeld állatkertjében január elsejére virradó éjjel kigyúlt tűzben a majomház égett le teljes egészében. A lángokban több mint harminc állat pusztult el, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla, de az elpusztult állatok között repülő kutyák és madarak is voltak.
A hatóságok első feltételezése szerint a majomházi tűzvészt az okozta, hogy egy vagy több égi lámpás vagy repülő kívánságlámpás néven is ismert mini hőlégballon beleütközött az épületbe, és lángba borította azt.

Az elkövetők - egy nő és két felnőtt lánya - feladták magukat a rendőrségen - számolt be a Reuters hírügynökségre hivatkozva a Mediafax.A budapesti Fővárosi Állat- és Növénykert együttérzéséről és szakmai támogatásáról biztosította a németországi intézményt. Közleményük szerint a szilveszter éjjel használt pirotechnikai eszközök a fokozott tűzveszélyen túl jelentős problémákat okoznak. Az általuk keltett hang- és fényhatások sok állatot rémisztenek meg, az otthon tartott állatokat, az állatkertek lakóit vagy a városok területén vadon élő állatokat.

Mint írják, az állatvédő és állatmentő civil szervezetek idén is több súlyos esetről, elveszett vagy akár menekülés közben elpusztult házi kedvencről számoltak be. Az Állatkert vadállatmentéssel foglalkozó alapítványának tapasztalatai szerint ilyenkor megsokasodnak a mentőhelyre bekerülő állatok.

A fővárosi intézmény ezért szorgalmazná egy olyan szabályozás kialakítását, amely a jelenleginél jóval szigorúbb keretek közé szorítaná a pirotechnikai eszközök használatát - áll a közleményben. (mediafax, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >