2020. március 30. hétfőZalán
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 10 ezer tevét lőnek le Ausztráliában, mert túl sok vizet isznak

2020. január 10. 19:24, utolsó frissítés: 19:27

Helikopterekről mesterlövészek fognak lelőni több mint 10 000 tevét, mert túl sok vizet fogyasztanak és károkat okoznak a rendkívüli aszállyal küzdő Dél-Ausztráliában – írja az Independent.

A helyiek többször emeltek panaszt amiatt, mert az állatok számtalan esetben rongáltak, beleértve a vízcsapokat és víztározókat is.

„Itt ragadtunk ebben a tikkasztó hőségben és nagyon kellemetlen, amikor a tevék leszakítják a kerítést és bejönnek a portáinkra, hogy megpróbáljanak vízhez jutni a légkondicionáló berendezéseknél – nyilatkozta egy helybéli a helyi sajtónak.

A tevepopuláció mérséklésére irányuló művelet várhatóan öt napig tart majd.

Ausztráliában jelenleg 1,2 millió tevét tartanak számon. Az állatfajt még a 19. században telepítették be Indonéziából és Afganisztánból, hogy a tehercipelésben és az építkezések során használják őket.

Egyébként az állatokat az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása miatt is levágják, mivel évente egy tonna szén-dioxiddal egyenértékű metánt bocsátanak ki. Ugyanakkor nagyon gyorsan szaporodnak, a populáció mérsékelése nélkül a tevék száma 8–10 év alatt megduplázódna. (independent.co.uk, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >