2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy kolozsvári egyetem annyi fát fog elültetni ebben a szemeszterben, ahány 10-es vizsgát hoznak össze a hallgatói

2020. január 23. 11:42, utolsó frissítés: 2020. január 24. 10:34

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kara a Facebook-oldalán közölte, hogy az idei első vizsgaidőszakban annyi fát ültetnek majd el, ahány 10-es vizsgát hoznak össze a kar hallgatói.Ha egy diáknak 3 vizsgája lesz 10-es, akkor az egyetem három fát fog elültetni ennek apropóján, ha 5 vizsgája lesz 10-es, akkor ötöt - áll az egyetem által közzétett bejegyzésben.

A kar közösségi oldalán azt írja, ideje, hogy ők és a diákok is tegyenek valamit a környezetvédelem érdekében, mivel mindannyiuk érdeke, hogy a közösségük szénlábnyoma csökkenjen.

A diákoknak, a 10-es vizsgajegyüket igazoló nyomtatványt kell csupán felmutatniuk, a faültetést pedig az egyetem oldja majd meg a TeamTrees projekt keretében.

A projektet egyébként Mr. Beast, azaz Jimmy Donaldson kezdeményezte tavaly október 25-én. A kezdeményezés szerint, minden számukra adományozott egy dollárból elültetnek egy fát valahol a világban. Jelenleg már bőven 21,6 millió dollárt adományoztak a projektre, a legtöbbet - 1 millió dollár - Elon Musk, a Tesla és a SpceX atyja adományozta, amivel magasan vezeti a listát. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >