2018. június 22. péntekPaulina
22°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Leroy Merlin is megszakítja üzleti kapcsolatait a Schweighoferrel

2017. március 02. 17:17, utolsó frissítés: 2017. március 04. 10:49

A Hornbach után most a Leroy Merlin is bejelentette, hogy felfüggeszti üzleti kapcsolatait a Schweighoferrel, amely február 17-én elveszítette az FSC fenntarthatósági tanúsítványt. A Leroy Merlin közleményben tudatta, hogy mintegy tíz céggel szünteti meg az üzleti viszonyt, olyanokkal, amelyek nem rendelkeznek FSC (Forest Stewardship Council) és PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) tanúsítvánnyal, írja a Romania Curata.

A következő három hónap átmeneti időszak lesz, amikor fokozatosan lecserélik a termékeket, és új beszállítókat keresnek.

A Holzindustrie Schweighofer közleményben reagált az újabb fejleményre.

"A Holzindustrie Schweighofer mindent megtesz annak érdekében, hogy megállítsa az illegális fakitermelést Romániában. Teszi mindezt annak ellenére, hogy a vállalatnak nincs fakitermelő tevékenysége, hanem faanyagot vásárol olyan kitermelő cégektől, amelyek a romániai törvénykezés szerint járnak el. A legutóbbi bejelentés tükrében, amelyet egy barkácsáruházlánc tett, hogy döntését a környezettel szembeni tisztelettel indokolja, a Holzindustrie Schweighofer csak megismételni tudja saját elköteleződését a fenntartható és átlátható ellátási lánccal kapcsolatosan" - áll a közleményben.

"A Holzindustrie Schweighofer nemrég mutatta be Romániában akciótervét a tevékenységét illetően. A fenntartható és átlátható ellátási lánc vállalatunk egyik alapértéke. A törvénytelen erdőkitermelés leküzdése Romániában és a határozott elköteleződés a konstruktív párbeszéd iránt a nem-kormányközeli szervezetekkel és más érdekelt felekkel, legfőbb célkitűzésünk marad továbbra is. Az átlátható kommunikálás és egy szigorúbb ellenőrző rendszer vállalatunk jobbá tett stratégiájának legfontosabb eleme, melynek az a célja, hogy biztosítani tudjuk a hosszú távú, teljes ellátási láncot. 'A bevezetett intézkedések túlmutatnak a törvényes előírásokon. Újítunk például a GPS nyomkövetés témájában, saját nyomkövető rendszeren dolgozunk, melynek neve TimFlow és sokkal szigorúbb követést biztosít, mint a törvényes előírások. Ez csak egy példa a sok közül, amelyet az illegális fakitermelés leküzdése érdekében vezetünk be' – mondta Dan Bănacu, a Holzindustrie Schweighofer Románia vezérigazgatója. Vállalatunk egy újratársulási tervet fog kidolgozni együtt az FSC®-vel" - áll még az osztrák fafeldolgozó közleményében.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >