2018. június 22. péntekPaulina
22°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Orvvadászok öltek és csonkítottak meg egy orrszarvút egy Párizs melletti állatkertben

2017. március 08. 13:22, utolsó frissítés: 2017. március 09. 22:43

Március 6-án este egy Párizs melletti állatkertbe orvvadászok törtek be, három lövéssel végeztek az egyik orrszarvúval, majd lefűrészelték az állat szarvát. Az így szerzett zsákmánnyal elmenekültek.

Az állatkertben három fehér orrszarvú élt, a bűnözők egy négyéves fiatal hím rinocéroszt szemeltek ki áldozatul. A másik két orrszarvú épségben megúszta a támadást, bár nem kizárható, hogy eredetileg az orvvadászok rájuk is pályáztak, csak valaki megzavarhatta őket vagy a szarv-fűrészelésre használt láncfűrészük romlott el. Az állatkert területén egyébként vannak biztonsági kamerák, sőt öt alkalmazott ott lakik szolgálati lakásokban.

A megölt orrszarvú, Vince egy holland állatkertben született, 2015-ben került egy évvel idősebb társával, Brunóval együtt a franciaországi állatkertbe.

Az orrszarvúak tülkének darabjáért 30.000 angol fontot is adnak a feketepiacon; az illegális trófeát főleg a kínai piacon keresik, ugyanis elterjedt hiedelem, hogy afrodiziákumként használható.

Valószínűleg ez az első alkalom, hogy egy fogságban élő vadállat Európában orvvadászok áldozatául esik. Az ügyet kivizsgálják. (The Independent)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >