2018. május 23. szerdaDezső
20°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

15 ezer facsemetét ültetnek el Kolozsvár mellett

2017. március 28. 14:07, utolsó frissítés: 14:07

A CERT (Community Emergency Response Team) egyesület több mint 400 önkéntese 15 ezer facsemetét ültet el április elsején egy háromhektáros területen, amelyet a Romsilva országos erdészeti igazgatóság bocsátott rendelkezésükre.

Az egyesület ötödik éve hirdeti meg környezetvédelmi programját, amelynek keretében idén a Kolozsvár közelében levő Hója-erdő mellett fásítanak be egy háromhektáros területet. Az egyesület célja felhívni a figyelmet arra, hogy minden kis dombot be kell ültetni fával - áll a CERT közleményében.

Az egyesület ugyanakkor a fiatalok tudatosítására is nagy hangsúlyt fektet, hogy ezáltal közelebb hozza őket a természethez.

"Azt a hosszú távú célt tűztük ki magunk elé, hogy tudatosítsuk az erdők megújításának fontosságát. Az április elsejei akciónk egy újabb megnyert csata lesz a jövő generációk érdekében folytatott háborúban. Ugyanakkor arra szeretnénk nevelni a fiatalokat, tinédzsereket, hogy a természet adta ajándékokért cserébe tennünk is kell valamit" - írja a közlemény. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >