2018. május 27. vasárnapHella
18°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kolozsváron működik az egyetlen közösségi taxiszolgálat az országban

2017. április 11. 15:18, utolsó frissítés: 15:37

A kolozsvári The Beard Brothers nevű civil szervezet és annak női részlege, a The Sisterhood működteti Románia egyetlen közösségi taxiszolgálatát, amely testi fogyatékkal élő személyeket szállít megrendelésre, ingyen.

Az egyesület képviseletében Casandra Olănuţă az Agerpres hírügynökségnek elmondta: a szolgáltatást néhány hónapja indították, és több száz igénylésük van.

"A rendelést a fuvar előtt legalább 24 órával egy telefonszámon kell leadni. Több mint hatvan önkéntesünk van, akik felváltva, bérmentesen sofőrként dolgoznak. Van egy hátul nyílós gépkocsink, amelybe felgördíthető a tolószék, ott rögzíthető. Az emberek hívnak, hogy elmenjenek különböző közhivatalokba, az orvoshoz, vagy éppen munkába. A legnagyobb gondok közé tartozik az, hogy egy emeleten lakó személyt a földszintre lehozzunk, illetve majd visszavigyük" - mondta Casandra Olănuţă.Az autót különböző akciókon gyűjtött adományokból vásárolták, a maradék pénzből finanszírozzák az ingyen fuvarokat.

Minthogy a szolgáltatásra egyre nagyobb az igény, azt tervezik, hogy egy állandó sofőrt alkalmazzanak 8 órában, és az azon kívüli fuvarokat oldják meg önkéntesek segítségével.

A The Beard Brothers az egyetlen fogyatékkal élők szállítására szakosodott közösségi taxi szolgáltatás Romániában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >