2018. május 23. szerdaDezső
20°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Leállt a marosvásárhelyi Azomureş vegyipari kombinát egyik berendezése

2017. április 26. 16:52, utolsó frissítés: 16:55

Leállt szerdán a marosvásárhelyi Azomureş vegyipari kombinát egyik berendezése, emiatt pirosas színű gőz áramlott ki a kombinát kéményén. Az incidens miatt a Maros Megyei Környezetvédelmi Őrség készenléti csapatának tagjai nem csatlakoztak ahhoz a figyelmeztető sztrájkhoz, amelyet szerda délutánra hirdetett meg a szakszervezet.

A Maros Megyei Környezetvédelmi Őrséget vezető Máté János elmondta, kollégái jelenleg is a vegyipari kombinátnál vannak, a levegő minőségét mérik, eredményeket később közölnek.

Az Azomureş sajtószóvivője, Ovidiu Maior az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, 14 órakor váratlanul leállt a salétromsav-előállító részleg egyik berendezése. Ennek okán a teljes üzem működését leállították, ezért rövid ideig gőz áramlott a levegőbe. Maior hozzátette, ez minden alkalommal így történik a berendezések leállításakor, illetve újraindításakor, a szakemberek most méréseket végeznek annak megállapítása érdekében, hogy a károsanyag-kibocsátás meghaladta-e az integrált környezetvédelmi engedélyben meghatározott szintet.

A Környezetvédelmi Őrség Szakszervezete azért hirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkot szerda délutánra, mert bár Graţiela Gavrilescu szakminiszter ígéretet tett arra, hogy az erdőfelügyelet alkalmazottainak béréhez igazítja a környezetvédelmi őrségnél dolgozók fizetését, ez nem valósult meg. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >