2018. május 23. szerdaDezső
20°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mennyi víz kell 1 kiló marhahúshoz?

2017. május 23. 15:04, utolsó frissítés: 15:04

Arra valószínűleg mindenki odafigyel, hogy mennyi vizet használ zuhanyzáshoz, mert különben a vízszámla kifizetésekor rögtön megérzi, de valószínűleg már kevesebben figyelnek arra, hogy a táplálkozásuk hogyan befolyásolja a vízlábnyomukat.

A Statista grafikája azt mutatja, hogy a különböző alap-élelmiszerek egységnyi előállításához hány liter vízre van szükség. Például a hétvégi grillezéshez vásárolt egy kilogrammnyi marhahúshoz átlagosan 15415 liter víz kell. A húsfélék előállításához érhető módon egyébként is több vízre van szükség egyébként, mint a zöldségekhez. Egy kilogrammnyi zöldség előállításához nagyjából ötvenszer kevesebb vízre van szükség, 322 liter vizet igényel. Itt a részletes lista:


Infographic: How Thirsty is Our Food? | Statista You will find more statistics at Statista

Az adatok egyébként innen származnak, ahol arra is van statisztika, hogy az adott élelmiszerből egy kilókalóriához mennyi vízre van szükség. A gabonafélék teljesítenek a legjobban, ott már 0,51 liter víz is elegendő. De így már nem olyan jelentősek a különbségek, a marhahús esetében 10 literre van szükség, de a disznóhúsnál csak 2,15 liter kell, a gyümölcsöknél 2,09 liter, míg zöldségeknél 1,34 liter. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >