2020. május 29. péntekMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csibi Magor: a medvék kilövésével kapcsolatban nagyon pontos rendeletet kell majd hozni

2017. július 05. 15:09, utolsó frissítés: 15:10

Remélik, hogy a 175 medve kilövésére kibocsátandó minisztériumi engedély csak maximális számot tartalmaz, nem konkrétumot - mondta a Transindexnek Csibi Magor, a WWF természetvédelmi szervezet romániai elnöke arra reagálva, hogy Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter szerdán ígéretet tett a székelyföldi megyékből érkezett tüntetőknek arra, hogy augusztus 15-ig rendeletet hoznak egy "közbelépési kilövési keretről".

Csibi elmondta, a természetvédelmi szervezetek a következő időszakban összeülnek annak érdekében, hogy bizonyos részletek fontosságára felhívják a figyelmet. Amellett, hogy üdvözlik, hogy nyitottság van a veszélyessé vált medvék problémájának megoldására, fontosnak tartják, hogy a rendelet tartalmazzon majd olyan kitételeket, amelyek elzárják a lehetőséget bizonyos kiskapuk elől.

A WWF romániai elnöke szerint ilyen az, hogy a keret ne megyékre leosztva legyen alkalmazható, hanem minden egyes helyzetet külön vizsgáljanak meg, és csak akkor adják meg a kilövési engedélyt, ha mindenki egyetértett abban, hogy az adott medve esetében tényleg nincs más lehetőség. Arra is oda kell majd figyelni, hogy csak a helyi vadásztársaságok képzett tagjai lőhessék ki a medvét, így el lehet kerülni, hogy a kvótát trófeavadászatra használják ki, akár külföldi turisták vagy helyi politikusok "szórakozására", mondta még Csibi Magor. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >