2018. október 21. vasárnapOrsolya
12°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Fogyatékkal élő gyerekeknek nyílik strand Konstancán

2017. augusztus 28. 11:30, utolsó frissítés: 11:30

Jövő évben Konstancán nyílik meg Európa első tengerparti strandja, amelyet kimondottan fogyatékkal élők és mozgáskorlátozottak számára alakítanak ki.

A Fekete-tenger nevét viselő, autistákat segítő pszichológiai központ hétfőn közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben tudatja: a terápiás park Konstancán, a 'Három papucs' nevet viselő tengerparti övezetben nyílik majd meg, 22 000 négyzetméteren. A strand úgy a speciális ellátást igénylő személyek, mint kísérőik számára is megfelelő körülményeket fog biztosítani.

A terápiás parkban nyugágyak, sport- és zeneterápia, színpad, játszóterek, auditív, vizuális és kinesztetikus stimulálóberendezések, kutyás terápia, vízen lebegő kerekesszékek várják majd a fogyatékkal élőket és kísérőiket. A létesítményhez egy hasonló célt szolgáló, USA-beli park szolgáltatta az ötletet.

A Fekete-tenger Pszichológiai Központ elnöke, Adrian Gemănaru kifejtette, ez az utóbbi évek legnagyobb szabású, speciális ellátást igénylő személyeket segítő projektje. Gemănaru szerint 2018 nyarán körülbelül 200 000 személy - fogyatékkal élők és ápolóik - fog ellátogatni a speciális üdülőközpontba, ahova több mint kétszáz önkéntest várnak a szezon idejére. A létesítménybe ingyenes lesz a belépés.

A Fekete-tenger Pszichológiai Központ októberig szándékozik összegyűjteni a befektetéshez szükséges pénzt. "65000 euró választ még el attól, hogy álmunk valóra váljon' - idézi a közlemény a központ igazgatóját. "(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >