2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Töltőállomásokat létesít Kolozsvár önkormányzata elektromos autók számára

2017. szeptember 04. 18:28, utolsó frissítés: 18:30

Két helyszínen három töltőállomást létesít Kolozsvár önkormányzata elektromos autók számára. Két töltőállomást a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal parkolójában, a Mócok útja 1-3. szám alatt állítanak fel, egyet pedig a Fő tér parkolójában, a tér északi oldalán, a közvécé környékén - írja a polgármesteri hivatal közleményében.

Arról is tájékoztatnak, hogy a városvezetés nem rendelkezik kimutatással arról, hogy hány elektromos autó létezik Kolozsváron, de a becslések szerint a számuk nem haladhatja meg a pár tucatot. A város egyelőre nem rendelkezik köztereken található töltőállomásokkal, ezeket csak magánterületen – szállodák és bevásárlóközpontok területén – vehetik igénybe az elektromosautó-tulajdonosok. A töltőállomások létesítéséről szeptember 5-én szavaz a helyi tanácsosi testület, a megvalósításra innen számítva 12 hónap áll rendelkezésre. A három töltőállomás felállítása 330 ezer lejbe kerül, a költséget az önkormányzat saját forrásaiból fedezi.

A közlemény szerint a városvezetés fontosnak tartja a légszennyezés csökkentését és a környezetkímélő megoldások meghonosítását Kolozsváron, illetve ösztönözni szeretné a lakosságot arra, hogy vásároljon elektromos autót a hagyományos üzemanyaggal működő kocsik helyett. Amennyiben a töltőállomások iránti igény megkívánja, a közeljövőben több töltőállomást is létesít az önkormányzat. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >