2019. január 19. szombatSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lakható konténerekkel segítik a hajléktalanokat Temesváron

2017. november 21. 14:41, utolsó frissítés: 14:41

A téli hidegek beálltával Temesváron bővíteni kívánja a hajléktalanszállókat a szociális ügyekért felelős igazgatóság .

A városban jelenleg a központ környékén a Telegrafului utcai hajléktalanszállóban 54, még az Invățătorului utcában 50 személyt képesek befogadni a hajléktalanszállók.

A héten 12 lakható konténernek a tisztítási munkálatai kezdődnek meg, amelyben még további 100 embernek tudnak meleg szállást biztosítani. A helyi tanács erre a célra 342 941 lejt fordít.

„Nem tekintjük végleges megoldásnak a lakható konténereket. Ha sikerül megnyerünk azt a pályázatot amelyet az ARD Westnek nyújtottunk be, akkor a továbbiakban fel tudunk építeni még egy olyan modern és jól felszerelt szállót amilyenből egy jelenleg is van a Telegraf utcában”, mondta Rodica Cojan a szociális ügyekért felelős igazgatóság vezetője.

„A bántalmazott nők számára is szeretnék létrehozni egy központot és szociális lakások létrehozását is tervezzük. Meg szeretnénk akadályozni, hogy az emberek az utcára kerüljenek”, nyilatkozta Temesvár alpolgármestere Farkas Imre.

A városban jelenleg a szociális ügyekért felelős igazgatóság hajléktalanszállói mellett az Azilul, Pater Jordan és a Timisoara '89 alapítványok is biztosítanak éjszakai szállást a rászorulóknak. (opiniatimisoarei.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >