2019. június 18. keddArnold, Levente
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ötletbörzét hirdet a Vasutaspark rehabilitációja érdekében a kolozsvári önkormányzat

2018. február 13. 11:14, utolsó frissítés: 11:34

Nemzetközi szintű ötletbörzét hirdet Kolozsvár önkormányzata a Vasutaspark rehabilitációja érdekében. A nyertes pályázatra szánt díjat is elkülönítette hétfői ülésén a testület.

A Romániai Építészek Rendje (OAR) felbecsülte a park rehabilitációjának értékét, így az ötletbörze első helyezettje 555,4 ezer lejes díjban részesül, amely magába foglalja a rehabilitációs terv elkészítésének költségét is, a II. helyezett 35 ezer, a harmadik helyezett pedig 20 ezer lejes díjat kap. A park felújítási költségeit 6,9 millió euróra (31,740 ezer lejre) becsüli az Építészek Rendje. Becslések szerint a tervezésre kiutalandó összeggel együtt összesen 7 millió eurót költ el a város a park felújítására.

A munkálatok egyrészt a zöldövezet rehabilitálására, másrészt az épített infrastruktúra feljavítására, a közüzemi hálózatok korszerűsítésére terjednek ki.

„Ma sarokszámokat fogadtunk el, és felhatalmaztuk a polgármestert a zsűri tagjai kinevezésére. A zsűri felállítását követően az önkormányzat meghirdeti az ötletbörzét.

Reményeink szerint a zöldövezet-rehabilitációs projekt nem áll le a Vasutasok parkjánál, hiszen nagy szükség van a zöldövezetek kiterjesztésére Kolozsváron” - mondta Nistor Dániel RMDSZ-es tanácsos. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >