2019. április 25. csütörtökMárk
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A MOL Románia megnyitotta a hálózat első elektromos autótöltőjét Romániában

2018. február 15. 16:15, utolsó frissítés: 2018. február 16. 09:45

A töltő Bukarestben található, a Nicolae Caramfil utcai benzinkút területén.
A MOL további 14 elektromos autó töltőt nyit meg 2018 végéig a Next-E projekt keretében. A vállalat három új benzinkúttal folytatja töltőállomás hálózatának bővítését, Bihar, Konstanca és Szeben megyékben.

Az elektromos töltőállomás AC és DC 50 kW teljesítmény leadására képes, az állomás kompatibilis bármely Európában és Ázsiában forgalmazott, elektromos vagy hibrid járművel.

Az e-töltővel egyszerre két autó is tölthető. Az elektromos autók akkumulátorai, modelltől függően, 80%-os töltöttségi szintig akár 20 perc alatt feltölthetők.

„A bukaresti elektromos autó töltő megnyitása egy lépés, mely része a vállalat hosszú távú stratégiájának; ennek egyik alappillére, hogy a jövőben teljes körű szolgáltatást nyújtsunk az ügyfeleinknek.

A piac dinamikájához és a fogyasztói magatartás változásaihoz idomulva a MOL a jelenlegi kiskereskedelmi üzletágat mobilitás-szolgáltatási rendszerré alakítja át.”, nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A első MOL Románia első elektromos autó töltőjének megnyitása a MOL-csoport 2030-ig szóló hosszú távú stratégiájának része, amelynek célja többek között hogy a „hagyományos” üzemanyag-értékesítési tevékenység helyett fő mobilitás-szolgáltatóvá váljon.

A stratégia további eleme a MOL részvétele a NEXT-E projektben. A NEXT-E célja egy páneurópai, hat országot átfogó elektromos töltőállomás-hálózat kifejlesztése, amelynek révén 222 standard gyorstöltő állomást (50 kW) és 30 ultragyors töltőállomást (150-350 kW) telepítenek.Ez kulcsfontosságú infrastruktúrát biztosít a járművek elektromos töltéséhez a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Romániában. A MOL Románia hálózatában a következő e-töltők a NEXT-E projekt keretében nyílnak, 2018 végéig 14 elektromos autó töltőt telepít a vállalat.

Ezzel párhuzamosan a MOL Románia tovább bővítette benzinkút hálózatát, így már 213 töltőállomást üzemeltet, ebből 96-ban működik Fresh Corner. A vállalat legújabb töltőállomásait Bihar, Konstanca és Szeben megyékben nyitotta, az új benzinkutak a tranzitforgalmat, valamint a helyi forgalmat szolgálják ki.

„A három új töltőállomással kapcsolatos befektetés értéke meghaladja a 3,5 millió eurót. 2017-ben nyolc új benzinkutat nyitottunk, így jelenleg 96 Fresh Corner üzlet működik hálózatunkban.” – tette hozzá Camelia Ene.

Az új töltőállomásokon EVO 100 Plus és EVO 95 benzin, EVO Diesel Plus és EVO Diesel gázolaj, valamint LPG áll az ügyfelek rendelkezésre. Mind az EVO üzemanyagok, mind az LPG kapható nagykereskedelmi forgalmazásban is.

Emellett az ügyfelek beszerezhetik az útadó és úthasználati matricákat, igénybe vehetik a különféle üzemanyagkártyák, valamint a MultiBonus hűségkártya által biztosított előnyöket.

A három új töltőállomás üzleteiben többféle élelmiszer, dohánytermék, ital, kiváló minőségű MOL Dynamic kenőanyagok, vagy prémium EVOX autóápolási termékek állnak rendelkezésre. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >