2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
-3°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Íme a repülő autó, amely képes több mint 300 km/h sebességgel is száguldani

2018. február 21. 15:28, utolsó frissítés: 15:42

A Lilium nevet viselő német start-up vállalat szerint még kb. 7 év és jönnek majd a repülő autók amelyek képesek lesznek a városon belüli személyszállításra.

A 2015-ben alapított német vállalat már kifejlesztette annak a repülő autónak a prototípusát, amely a helikopterhez hasonlóan képes helyből függőlegesen felszállni és öt személy szállítására alkalmas.

A repülő autó elektromosan működik, a szárnyai úgy vannak kialakítva, hogy azok felszálláskor képesek legyenek a járművet stabilan tartani, valamint a kívánt magasság elérése után a gép gyorsulását segítsék elő.

A gépet megépítő mérnökcsapat szerint a repülő autó képes elérni az óránkénti 305 km/h sebességet, valamint ezt egy órán keresztül tudja is tartani anélkül, hogy bármilyen káros anyagot bocsájtana ki a környezetre.

A repülő autót fejlesztó mérnökcsapat Fotó: Autopro.huA repülő autót fejlesztó mérnökcsapat Fotó: Autopro.hu


A start-up vállalat egy olyan applikáció kifejlesztésén dolgozik amelynek segítségével a repülő autót, mint a „földi taxikat” házhoz lehessenek majd rendelni, valamint a továbbiakban egy robotpilóta kifejlesztésén is dolgoznak amely a tervek szerint 2025-re készül majd el.A repülő autó eddig sikeresen átment az eddigi összes próbateszten, ha sikerül majd forgalomba helyezni az nagyban felgyorsíthatja a közlekedést a metropolisokban. A Telegraph állítása szerint ezzel a technológiával A New York-i JFK repülőtérről alig öt perc alatt beérhetnének az utasok Manhattan központjába, sőt ez a fajta közlekedés sokkal kevesebbe fog kerülni mint a manapság használatos taxik.

Innen szállhatnak majd fel a repülő autók a New York-i JFK repülőtérre Fotó: wired.comInnen szállhatnak majd fel a repülő autók a New York-i JFK repülőtérre Fotó: wired.com


Aggodalomra ad okot ugyanakkor a szakértők állítása amely szerint, mivel a földi utakat is képesek megtölteni az emberek autóval, vigyázni kell nehogy ez történjen majd az égbolttal is. (digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >