2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
-3°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Végre itt egy applikáció amely segít megmenteni az életveszélybe került vadállatokat

2018. február 22. 15:01, utolsó frissítés: 15:01

A Wilderness Research and Conservation (WRC) egyesület kifejlesztett egy olyan applikációt amelynek segítségével az emberek gyorsan értesíthetik az illetékes szerveket, ha találkoznak egy olyan vadon élő állattal, amely megítélésük szerint életveszélyben van.

Az alkalmazás neve Wild Alert és lehetőséget teremt arra, hogy a felhasználók fényképeket és koordinátákat is megosszanak a szakemberekkel, ezáltal is elősegítve azok munkáját, és így felgyorsítva az állatmentő szervek reakcióidejét.

Fotó: natgeo.roFotó: natgeo.ro


Amennyiben az állatmentő szerveknek sikerül a bajba jutott állat segítségére sietniük és ellátniuk az estleges sérüléseket, az applikáció segítségével tájékoztatni tudják az esetet bejelentő személyt az általa bejelentett állat egészségi állapotáról, az állatnak nyújtott kezelésről, valamint a rehabilitáció időtartamáról is.

A már beazonosított állatok és problémák függvényében a használók hasznos információkat kapnak annak érdekében, hogy a balesetet vagy sérülést szenvedett állat túlélési esélyei minél nagyobbak legyenek.

Az applikáció egyszerűen letölthető a Google Play Store áruházból, ahol Wild Alert néven lehet megtalálni és a használatba vételéhez csupán egy egyszerű e-mailes regisztráció szükséges.

Fotó:natgeo.roFotó:natgeo.ro


„ A vadon élő állatok és hatásuk az ökoszisztémára rendkívül fontos, amely az emberek életére is nagy hatással van, viszont az elmúlt évtizedekben az ember antropogén nyomása a természetre nagyon megnőtt, ezáltal a vadon élő úgymond „összeütközésbe keveredtek” az emberekkel, amelynek egyik legfőbb oka az élőhelyeik az elvesztése.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a vadon élő állatok jövőbeli kihalását fontos, hogy a velük való együttélést gondosan kezeljük.”, mondta el Dragoș Ștefan Măntoiu a WRC elnöke, aki szerint szükséges olyan lehetőségeket teremteni amelyekkel meg lehet változtatni az emberi tevékenység miatt veszélyebe sodort állatok sorsát.

Fotó: wildernessrc.roFotó: wildernessrc.ro


A Wilderness Research and Conservation egyesület 2014-ben jött létre, azóta innovatív kutatási területeken és gyakorlati projektek kidolgozásán munkálkodnak. Ezek mind-mind olyan környezetvédelmi projektek amelyek a vadon élő állatok védelmét célozzák. (National Geographic)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >