2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
-3°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A világ 100 legzöldebb városa között szerepel egy erdélyi is

2018. február 28. 10:42, utolsó frissítés: 10:53

Egy, a Carbon Disclosure Project (CDP) által készített tanulmányból az derül ki, hogy Gyulafehérvár az egyetlen olyan romániai város, amely több mint 70%-ban megújuló energiaforrásokat használ. Ennek köszönhetően az egykori fejedelmi székhely felkerült a a világ 100 legzöldebb városa listára.

A város energiaigényét 99%-ban olyan megújuló energiaforrásokkal elégítik ki, amelyet 96%-ban a vízerőművek, 1%-ban a szélerőművek, 2%-ban napelemek segítségével állítanak elő. Gyulafehérváron a tanulmány szerint mindössze 1%-ban használnak földgázzal termelt energiát.Európában az olyan városok, mint Ljubljana (Szlovénia), Fave (Portugália), Bolzano (Olaszország) Reykjavik (Izland), Akureyri (Izland), Bázel (Svájc) Ærøskøbing (Dánia) 100%-ban megújuló energiaforrásokat használnak.

Brazília kiváltságos helyet foglal el ezen a listán, mivel az ország városainak csaknem fele, 100%-ban a vízerőművek által termelt energiát használja.

Ázsiában viszont mindössze egyetlen olyan város van, amely felfért erre a százas listára, mégpedig Inje város Dél-Koreában, amely 93%-ban használ megújuló energiaforrásokat. (Mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >