2018. december 12. szerdaPandora, Gabriella
-3°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ott találtak másfél millió pingvint, ahol eddig nem is keresték

2018. március 03. 10:50, utolsó frissítés: 11:58

Összesen másfél millió pingvint számláló kolóniákat találtak az Antarktiszról kinyúló félszigeten, egy olyan helyen, ahol eddig nem is keresték - írja a The Guradianre hivatkozva a hvg.hu.

Az Adélie pingvineket először egy műholdfelvételen vették észre, és ezt követően indult expedíció a vidék felfedezésére. A kutatók becslése szerint több mint 750 ezer pingvin pár él a térségben.

"Megdöbbentő látvány volt, a víz szinte forrt, annyi volt ott a pingvin" – mesélte a The Guardiannek az egyik tudós, Michael Polito.

A tudósok szerint az lenne a legjobb, ha a területet természetvédelmi térséggé nyilvánítanák, ahol a pingvinek az emberi tevékenységtől és a klímaváltozás hatásaitól védve élhetnek. Erre azért lenne szükség, mert a kutatók tapasztalatai szerint, ahol jelentősebb az emberi tevékenység, jelentősen csökken a pingvinpopuláció. Ha természetvédelmi területté nyilvánítanák a helyet, akkor teljesen betiltanák a halászást. Ezzel a pingvinek mellett a bálnákat és a fókákat is megvédenék. A tervezett természetvédelmi terület nagysága ötször nagyobb lenne Németországnál. (guardian/hvg)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >