2019. január 19. szombatSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Temesváron épül fel Románia első „függőleges faluja”

2018. április 04. 16:21, utolsó frissítés: 16:40

A Werk Property Group tervei szerint Temesváron fog felépülni Románia első „függőleges faluja”, amelynek építését a Vox Technology Park ultramodern építkezési technológiájának köszönhetően kivitelezik és feltehetőleg 30 millió euróba fog kerülni.

Fotó: AdevăulFotó: Adevăul


A Vox Village-nek nevezett „függőleges falu” építését a tervek szerint még idén augusztusban elkezdik és 2019 végére fejezik be.

Az épület egy 10 emeletes, 120 lakásból álló tömbház lesz. A projekt része egy függőleges erdő létrehozása is, amely a tömbházlakás teraszain kapna helyet, és fák és növények sokaságából állna.

Fotó: AdevăulFotó: Adevăul


A Vox Village lakosai az őket körülvevő zöldövezet mellett birtokolnának még egy szabadtéri medencét, egy mozit és egy teljesen felszerelt fitnesztermet is.A Vox Village függőleges erdejét Stefano Boeri milánói építész tervezte. Az erdőt alkotó fákat és növényeket Spanyolországból, Angliából, Kínából, az Egyesült Államokból és Japánból hozzák és ültetik el a mesterséges erdőbe. A fáknak és a növényeknek az lesz a „legfőbb feladata”, hogy friss oxigént termeljenek a lakóknak.

Fotó: AdevăulFotó: Adevăul


A Vox Village-ben két-, három- és négyszobás lakások kapnak majd helyet, és mindegyik lakáshoz jár egy külön, minimum 57 négyzetméteres terasz is, plusz a Vox Village rendelkezik még 138 parkolóhellyel, amelyből 94 földalatti, 44 pedig felszíni parkolóhely lesz. (adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >