2019. április 19. péntekEmma
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megnyílt az első empty shop Romániában, ahol nem lehet vásárolni, hanem csak adományozni rászorulóknak szánt ruhát

2018. április 06. 12:05, utolsó frissítés: 12:06

A bukaresti Promenada Mallban nyílt meg Románia első Empty Shopja. Az Empty Shop különlegessége az, hogy itt nem vásárolni, hanem adakozni lehet. Az Empty Shopba betérők, a már általuk nem használt ruhákat viszik el, ezek a ruhák aztán rászoruló családokhoz kerülnek, vagy olyan személyekhez, akiknek szükségük van rá.

A projekt partneri viszonyban áll Let’s Do It, Romania! szervezettel. Corina Olteanu a NEPI Rockcastle PR menedzsere és fejlesztője, (a NEPI a Promenada mallok tulajdonoscége) elmondta, hogy az országban hamarosan további tizenkét Empty Shop gyűjtőpont fog állni az adakozni vágyók rendelkezésére, Románia nagyvárosainak áruházaiban, Erdélyben egyelőre két ilyen hely lesz, Nagyszebenben és Temesváron.

A PR menedzser azt is elmondta, hogy a megnyitás óta sikerült véghezvinni a legnagyobb ruhagyűjtési kampányukat, amely két hét alatt harminc tonna ruhát jelent.

„Országszerte naponta százezrek keresik fel ezeket a mallokat, hogy vásároljanak, étkezzenek vagy pihenjenek. Mi kihívás elé állítottuk ezeket az embereket és lehetőséget teremtettünk számukra, hogy adakozni tudjanak a kevésbé tehetős embertársaiknak”, mondta el Corina Olteanu.

Fotó: romania-insider.comFotó: romania-insider.com


A Promenada mallban lévő Empty Shopban 50 önkéntes dolgozik, akik segítenek a ruhák begyűjtésében, és azokat megtisztítva eljuttatják annak az 1000 rászoruló családnak akik Neamț, Iasi, Konstanca, Gorj, Călărasi és Ialomița megyékben élnek.

A Promenada mallban lévő Empty Shop egészen április 18-ig, reggel 10 és este 22 óra között tart nyitva. Persze azok akik adakozni szeretnének, de nem kívánnak emiatt leutazni a fővárosba, ezt megtehetik a temesvári, szebeni, dévai, plojesti, târgu jiu-i, râmnicu vâlcea-i, galaci, karácsonykői Shopping Citykben, a konstancai City Parkban, a brăilai Mallban, a buzăui Aurora Shopping Mallban és a Severin Shopping Centerben Szörényváron, ugyanis ezekben a helyiségekben is működnek gyűjtőpontok. (romania-insider.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >