2019. február 19. keddZsuzsanna
-4°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszatértek a hattyúk a kolozsvári Sétatérre

2018. április 11. 20:57, utolsó frissítés: 21:03

Az előző évvel ellentétben idén nem kettő, hanem négy hattyú tölti majd a melegebb hónapokat a kolozsvári sétatéri tavon - számol be Facebookon Kolozsvár polgármestere, Emil Boc.

A polgármester bejegyzése szerint a két pár hattyú - egy pár fehér és egy pár fekete hattyú - a marosvásárhelyi állatkerttel kötött partnerségnek köszönhetően töltheti a következő időszakot Kolozsváron.Boc bejegyzésében arra is kitér, hogy a kezdeményezés két kolozsvári testvér, Andrei és Alexandru Miclăuș nevéhez fűződik, akik három barátjukkal kiegészülve kérték a polgármesteri hivatal és a marosvásárhelyi állatkert segítségét annak érdekében, hogy újra hattyúk úszkálhassanak a belvárosban. Ez egyébként azért volt fontos a testvérpár számára, mert gyerekkorukban az édesanyjuk sokat mesélt nekük azokról az időkről, amikor még hattyúk is voltak Kolozsváron.

A hattyúk kolozsvári tartózkodásáért felelős csapat azóta egyébként elég szépen gyarapodott, a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem, valamint a BBTE biológia karának munkatársai is dolgoznak azon, hogy a hattyúknak mindene meglegyen új kolozsvári albérletükben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >