2019. április 21. vasárnapKonrád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kalotaszentkirályon fognak találkozni a zöld szervezetek

2018. április 13. 10:38, utolsó frissítés: 10:38

„A magyarországi környezetvédelmi civil szervezetek minden évben megszervezik ezt a találkozót, mindig más-más településen. Már egy ideje megfogalmazódott az ötlet, hogy a határon túl szervezzék meg ezt az összejövetelt, annak érdekében, hogy minél több külföldi zöld szervezetet be tudjanak vonni, ugyanis az esemény legfontosabb célja az együttműködés erősítése, hiszen ha a környezetvédelmet nézzük nincsenek határok” – számolt be Péter Árpád, a Silvanus Ökológiai Egyesület elnöke, az esemény helyi főszervezője.

A 28-ik alkalommal megszervezett országos találkozó idei mottója a „Kárpát-medence, mint ökológiai egység”, ezzel is alátámasztva a határon túli helyszínválasztást. A főszervező elmondása szerint a kalotaszentkirályi Silvanus Ökológiai Egyesület közösen a Holocen Természetvédelmi Egyesülettel állította össze a programot. A helyi szervezet legfontosabb feladata az erdélyi zöld szervezetekkel megismertetni a találkozó mibenlétét és ebben segített a marosvásárhelyi Fókusz Ökó Központ.

„Köztudott, hogy Kalotaszentkirály nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és a tisztaságra is, nem hiába nyertük el 2014-ben a Kolozs megye legtisztább községe címet, ezért nagyon örülünk, hogy mi adhatunk otthont a 28. Zöld Országos Találkozónak. Ez a rendezvény a helyieknek is fontos, az eseményre közel 500 vendéget várunk, akik a Kalotaszentkirályon található 46 vendégházban, a református parókia vendégszobáiban és az Ady Endre Általános Iskola bentlakásában lesznek elszállásolva, ezzel is segítjük a helyi vendéglátókat. A találkozó által reméljük, hogy a helyi turizmus is fellendül és többen visszalátogatnak hozzánk a jövőben” – nyilatkozta Póka András, Kalotaszentkirály polgármestere.

Az esemény április 12-én kezdődőtt és nagyon sok szakmai előadással készülnek. A program összeállításánál a szervezők a környezetvédelemre fektették a hangsúlyt, de ugyanakkor nem maradhatnak ki a szórakoztató jellegű pontok sem, például pénteken a kirándulással kezdődik a rendezvény, a részvevők 6 különböző helyszín meglátogatása között választhatnak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >