2019. április 24. szerdaGyörgy
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Százezer lejre bírságolta a környezetvédelmi őrség a radnóti hőerőművet

2018. április 17. 16:11, utolsó frissítés: 16:11

A marosludasi bírósági ügyészség bűnügyi eljárást indított a radnóti hőerőműnél történt véletlen olajszennyezés miatt, számolt be a hírről az Agerpres hírügynökség.

Lucian Moga Maros megyei prefektus elmondása szerint a a környezetvédelmi őrség 100.000 lejes pénzbírsággal sújtotta a hőerőművet működtető SNGN Romgazt, ugyanakkor a Maros megyei vízügyi igazgatóság 40.000 lejre büntette a vállalatot.

Goga nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy nem elsőként szerzett tudomást a balesetről, azonban a hatóságok munkájával elmondása szerint meg van elégedve, akik hatékonyan megfékezték a szennyezést.

Cristian Bratanovici, a Maros Vízügyi Igazgatóság vezetője szerint a véletlenszerűen kiömlött olajat három nap után teljesen semlegesítették a Marosban.

„Számításaink szerint körülbelül egy tonna olaj került a Marosba. Az első gátnál az olajmennyiség körülbelül 24 százalékát sikerült felfogni, Fehér megyében Tövisnél 30 százalékot, Alkenyéren 30 százalékát, a többit a Hunyad megyei Marosnémeti közelében sikerült felszivattyúzni” - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az igazgató.

Az igazgatóság vezetője szerint a vízügyi igazgatóság azért rótt ki 40.000 lejes büntetést a radnóti hőerőműre, mert nem jelentették azonnal a balesetet. (Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >