2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Most Sepsiszentgyörgy lakóinak is lehetősége van, hogy szebbé tegyék a környezetüket

2018. április 23. 12:01, utolsó frissítés: 12:01

Még egy hétig tehetik le kérelmeiket a sepsiszentgyörgyi lakónegyedi tulajdonosi társulások, amelyben a zöldövezetek szépítésére igényelhetnek anyagokat.

Csupán egy kézzel írott kérés szükséges ahhoz, hogy a városlakók tömbházainak, lakásainak környékét zöldellő fű és facsemeték, bokrok és illatos virágok díszítsék.Emellett, pihenőpadok és kerítés is igényelhető.

Ha a társulásoknak, közösen a lakókkal, sikerült kigondolni, hogy mit szeretnének, az összeírt listát április 30-ig lehet leadni a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájában.A programban azért is ajánlott részt venni, mert minden évben egyszer lehet rá jelentkezni, mivel a zöldövezetek szépítése tavasszal veszi kezdetét, így ez egy jó lehetőség a lakótársulásoknak, hogy hozzájáruljanak a saját lakókörnyezetük szebbé tételéhez és a városkép javításához.

Ennek értelmében például egy padért 131,5 lejt, a díszfacsemeték darabjáért 2 lejt, a cserjékért 1,2 lejt kell fizetniük a lakótársulásoknak.

Az élősövény métere csupán 6 lejbe, a különféle virágok szálanként 0,4 lejbe, és a kert folyóméterbe számolva 5,43 lejbe kerül. Ugyanakkor egy kilogramm fűmag 3,2 lejért, míg egy köbméter termőföld 12 lejért igényelhető.

Lépcsőházanként egy 1500 lejes keret áll a társulások rendelkezésére, ennél kisebb értékű lista is összeírható, és az igényelt összeg csupán 20%-át kell a tulajdonosi társulás biztosítsa. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >