2019. április 26. péntekErvin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szászsebesieket hidegen hagyja, hogy netán súlyosan szennyezett levegőt lélegzenek be

2018. május 28. 11:41, utolsó frissítés: 13:17

Érvénytelenül zárult a Fehér megyei Szászsebesen vasárnap tartott helyi népszavazás, mivel a részvétel nem érte el a törvény által előírt 30 százalékot, írja az Agerpres hírügynökség.

A referendumon arról kérdezték a lakosságot, vásároljon-e az önkormányzat egy, a város levegőjének minőségét vizsgáló mobil laboratóriumot, amely több mint egymillió lejbe kerülne.

A választói névjegyzékben szereplő 26.213 polgár közül 7.393-an járultak az urnákhoz, ami 28,71%-os részvételt jelent. Ahhoz, hogy a referendum érvényes legyen, a választók több mint 30 százalékának a részvételére lett volna szükség.

Azok közül, akik elmentek szavazni, 7.011 személy arra voksolt, hogy az önkormányzat vásárolja meg a berendezést, az elégtelen részvétel miatt azonban az eredmény nem tekinthető érvényesnek - közölték a helyi hatóságok.

A referendumot Dorin Nistor polgármester kezdeményezte, miután a városban több tüntetést is tartottak a légszennyezés miatt.

Úgy tűnik, hogy a múltban a város lakosságát jobban érdekelte a város légszennyezettsége, hiszen volt, hogy tüntetést is szerveztek a légszennyezés visszaszorítása érdekében. A 2015-ös januári tüntetésről, mi is részletesen beszámoltunk anno. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >