2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kihirdették a kolozsvári Vasutaspark rehabilitációjára kiírt verseny eredményeit

2018. május 30. 11:43, utolsó frissítés: 13:00

Tegnap, május 29-én volt az eredményhirdetése annak a nemzetközi szintű versenynek, amelyet Kolozsvár önkormányzata írt ki a Vasutaspark rehabilitációja érdekében.

A Romániai Építészek Rendje (OAR) felbecsülte a park rehabilitációjának értékét, így a verseny első helyezettje 555 450 ezer lejes díjban részesült, amely magába foglalja a rehabilitációs terv elkészítésének költségét is.

A győztes zöldövezet-rehabilitációs projektben a Szamos tölt be központi szerepet. Az Asiza Építészeti Iroda nyertes pályázata szerint egy zöld sávot kap a város, amely magába foglalja az Armătura és a Farmec parkot is. A győztes projekt a zsűri indoklása szerint a „Szamos kertjévé” változtatná a Vasutasparkot. A projektet  Vlad Sebastian Rusu, Octav Silviu Olănescu, Anamaria Olănescu, Anda Gheorghe, Ovidiu Rusu, Alexandru Cotoz, Valentin Sebastian Dan, és Monica Gheorghe készítették el.

A győztes pályázat terveA győztes pályázat terve


A második helyezett a Atelier Mass projektje lett. A vállalat projektjét a zsűri bizottsága 35 ezer lejjel jutalmazta.

A S.C. ATELIER MASS S.R.L. terveA S.C. ATELIER MASS S.R.L. terve


A harmadik helyet a Șerban Daniel Lucian,, Andrei Bacoșcă, Ruxandra Grigoraș, Lázár Csaba, Mădălina Perju, és Diana Coța által megalkotott pályázat nyerte. Az ő projektjüket 20 ezer lejes díjjal jutalmazta a zsűri.

A BIA csapat projektje A BIA csapat projektje


A versenyre beérkezett projektek egyrészt a zöldövezet rehabilitálására, másrészt az épített infrastruktúra feljavítására és a közüzemi hálózatok korszerűsítésére terjednek ki. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >