2019. február 19. keddZsuzsanna
-4°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szatmáron megcsinálták: 184 négyzetméteres mozaikképet raktak ki műanyag kupakokból

2018. június 09. 22:56, utolsó frissítés: 22:56

Egy 123 méter hosszú és 1,5 méter széles mozaikképet raktak ki műanyag kupakokból a szatmárnémeti gyerekek a városi stadionban. Az akcióval szeretnének bekerülni a rekordok könyvébe, ezért videóra vették és elküldték hitelesítésre azt.

Békéssy Erzsébet, a Szatmár megyei környezetvédelmi ügynökség igazgatója, az Egymillió kupak, egymillió mosoly című akció főszervezője elmondta: a képet 2.127.540 kupakból rakták ki, amelyek együttes tömege meghaladja a 4,5 tonnát."Egy drónnal lefilmeztünk az akciót, és úgy tűnik, hogy a kép elég nagy ahhoz, hogy bekerüljön a rekordok könyvébe. Mintegy 20.000 óvodást és iskolást mozgósítottunk a szüleikkel együtt, tehát úgy tekinthetjük, hogy az akcióban mintegy 60.000 személy vett részt" - közölte Békéssy Erzsébet.

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere a példamutató mozgósítást emelte ki az eseményen tartott beszédében. "Mindenki tapsot érdemel, aki részt vett ebben az akcióban, elsősorban a gyerekek, akik révén tulajdonképpen a felnőtteket tanítjuk, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot" - mondta a polgármester.

A hat hónapja tartó kupakgyűjtési akcióban, a megye 90 iskolájának tanulói vettek részt.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >