2019. április 21. vasárnapKonrád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagyobb lesz, de diszkrét marad idén a Voice of Nature fesztivál

2018. augusztus 09. 15:24, utolsó frissítés: 15:25

„A szabadság ott kezdődik, ahol már nincs mobiljel, ahol lehet a csillagok alatt táncolni. Uzonkafürdő a kedvenc helyszíneink egyike, ahol kezdetben nagyobb létszámú bulikat szerveztünk, tavaly pedig úgy döntöttünk, hogy szintet lépünk, kis fesztivált szervezünk, családias hangulatban” – fogalmaz Bitai Csanád a Voice of Nature kisfesztivál szervezőinek egyike azon a sajtótájékoztatón, ahol a fesztivál idei kiadását mutatták be.

Fotók: Bálint OrsiFotók: Bálint Orsi


A Voice of Nature harmadik kiadásához ért, augusztus 30. és szeptember 3. között zajlik Uzonkafürdőn, a Camping The Valley-ben (a „holland strandon”) az előző évhez képest már több színpaddal, szám szerint három, különböző zenei műfajnak otthont adó helyszínnel, illetve a nappali, laza tevékenységekkel és zenei felhozatallal invitáló medence környékével tulajdonképp négy színtér várja az érdeklődőket. A fesztivál kitalálói azzal az elképzeléssel láttak neki a szervezésnek, hogy a palettára a nagy szponzorok, nagy tömeg által dominált események mellett valami lazább, a természettel történő találkozás örömét a tánccal ötvöző pillanatokat szerezzenek azok számára, akik meghittebb hangulatra vágynak.

A fesztivál neve mellett a szervezésében is szorosan kötődik a természethez: szemetet, ökológiai lábnyomot egyáltalán nem akar hagyni maga mögött: ezért alig készül plakát, az esemény népszerűsítése javarészt a célközönségnek amúgy is természetes közegeként szolgáló közösségi médiában zajlik, a helyszínen pedig az a cél, hogy minél kevesebb műanyag szívószál, pohár, kerüljön használatba, ami pedig nem oldható meg másképp, legyen újrahasznosítható. „A tavaly a reggelek szemétgyűjtéssel kezdődtek: mi, a szervezők nekiláttunk, az emberek pedig spontánul csatlakoztak. Emlékeket akarunk magunk mögött hagyni, a környezetre minél kisebb negatív hatást gyakorolva: itt tulajdonképp a koncertekkel járó hangerő az egyetlen, komolyabb hatás, amit nem tudunk visszafogni. Úgy tűnik, hogy a környék vadállományát nem zavarjuk jelentősen.”

A szervezők hang- és világítástechnikai háttere megszabja a hangulatot: kristálytiszta hangzás, és különleges vizuális élmény alapozza meg a hangulatot: Bitai Csanád és Pakot Áron gyerekkori álmukat valósították meg a fesztivál megszervezésével, hozzájuk csatlakozott Dobricza Szilveszter DJ, azaz Kvark, illetve Bálint András mindenes.Az esemény húzó nevei a Korai Trancemission, a Korai Öröm zenei leágazásainak egyike, pszichedelikus hangzását elektro-akusztikus alapokra építik. A külföldi fellépők listáját német techno szcéna ismert nevei Leon Kostner, a nagy-britanniai Brighton Beachről érkező három lemezlovas Glu, Mehtola, Caldera, illetve a psy színpad húzó neve, a magyarországi pszichedelikus vonal, kontemplatív irányzatát képviselő StreOMantra gyarapítják. Összesen közel 50 fellépő várja a vendégeket, köztük a jazz-pop-funk alapokra építő Barabás Lőrinc is, aki kvartettével már lépett fel Sepsiszentgyörgyön.

A családias hangvételű fesztiválnak számos lazítós, nyugodt hangulatú délelőtti programpontja is van, köztük különböző interaktív tevékenységekkel előadásokkal. Lesz szó csillagászatról, meteorológiáról, passzívházak építéséről, sor kerül zenei workshopra, teakóstolásra, masszázsra, reggeli jógára és lesz számos állandó tevékenység, csocsózástól a ping-pongozásig.

A fesztivál teljes programja a Facebookon érhető el, jegyeket a bilete.ro áruházból lehet megvásárolni 161 lejtől kezdődően, vagy a helyszínen. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >