2019. június 26. szerdaJános
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szemétszüret Háromszéken: 3200 zsák szemetet gyűjtöttek a környezetvédelmi megmozduláson

2018. szeptember 16. 11:50, utolsó frissítés: 13:26

Nagy sikerrel zárult a hatodik alkalommal megszervezett legnagyobb környezetvédelmi önkéntes megmozdulás Kovászna megyében. A Let’s do it Romania! – Szemétszüret Háromszéken elnevezésű akcióra szombaton, szeptember 15-én, került sor. Az akcióban 3451 önkéntes 170 csapatban vett részt. Az eredmény: 3220 zsák szemét a megye egész területéről.

Sepsiszentgyörgyön a szervezők a Kovászna Megyei Turisztikai Információs Iroda előtt várták a 200-nál is több önkéntest. Miután mindenki regisztrált, az önkéntesek zsákkal és kesztyűvel felszerelkezve a szervezők biztonsági utasításait követve vágtak neki a kijelölt terepnek, a város körüli útvonalnak.

Ugyanez az akció zajlott egyidejűleg a megye más városaiban és településein is.

Sepsiszentgyörgy város körül a szervezők 7 útvonalat jelöltek ki (Olt partja, Sugásfürdő, Előpatak, Illyefalva irányába). A délután folyamán a köztisztaságért és hulladékbegyűjtésért felelős megyei vállalatok megkezdték összegyűjteni az út mentén zsákokban hagyott szemetet.Grüman Éva Orsolya, a program megyei koordonátora elmondta: "Nagy köszönettel tartozunk partnereinknek és a több mint 3 000 önkéntesnek, akik a mai nap önzetlenül tettek egy tisztább Háromszékért. Kétségtelen, hogy ez a rendezvény a megye legnagyobb önkéntes programja, amelyet minden évben nagy érdeklődés övez. Bízom benne, hogy a konkrét mai eredményen túl, növelni tudjuk a környezetudatosságot is a megyei lakói körében."Mihaela Vulpe, a Mihai Viteazul Elméleti Líceum tanára kiemelte: "Az oktatási intézmény részéről, több mint 120 diák, szülő és tanár Előpatak fele gyűjtötte a szemetet. Lehet más szemetét gyűjtöttük, de magunkért, egy tisztább környezetért tettük, bízunk benne, hogy jövőre többen tudunk jelen lenni."

Péter Ildikó, a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Iskola tanítónője egy 30 fős diákokból és szülőkből álló csapattal vett részt a megmozduláson: "Fontosnak tartom, hogy tiszta környezetben éljünk és tegyünk ezért minden nap. A gyerekekben alakítsuk ki a tiszta környezet iránti igényt, neveljük arra, hogy önkéntesként tegyenek a közért" - mondta el a tanítónő.

A projektben önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, cégek és baráti társaságok nagy számban vettek részt.(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >