2020. április 5. vasárnapVince
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét szalmabálaház-építő tanfolyamot szerveznek Sepsiszentgyörgyön

2018. október 03. 11:13, utolsó frissítés: 11:43

Október 26-28. között szervezi meg a második szalmabálaház-építő tanfolyamot Sepsiszentgyörgyön az AgroSIC Közösségek Közti Társulás. Az elméleti és gyakorlati képzésre október 19-ig lehet jelentkezni.

Az idén tavasszal megtartott nagysikerű szalmabálaház-építő tanfolyamon 60 személy sajátította el a zöldház építés fortélyait. A képzés résztvevői ez alkalommal is részletes elméleti oktatásban részesülhetnek, Németh János, szalmabála- és vájogház építőmestertől, Lázár Attila szalmabálaház tulajdonostól. A gyakorlati részt Árkoson, Antal András szalmabálaház tulajdonosnál ismerhetik meg és próbálhatják ki.Orbán Miklós, az AgroSIC Közösségek Közti Társulás ügyvezető igazgatója elmondta: „Úgy gondoljuk, a szalmabálaház-építő tanfolyam a vidékfejlesztési programunk egyik alappillére, tulajdonképpen ennek köszönhető, hogy elindítottuk két csoporttal a tömegkályha-építő tanfolyamokat, valamint decemberben böllér-képzésen vehetnek részt azok, akik tanulni szeretnének a különféle kis- és nagytestű állatok feldolgozásáról.”

Az őszi képzésre a helyek száma korlátozott. Jelentkezni az agrosic2017@gmail.com e-mail címen vagy a 0374-965488-as telefonszámon lehet, naponta 8-16 óra között. Ára: 350 Ron (képzés+ebéd) vagy 650 Ron (képzés+ebéd+szállás).

A tanfolyamra a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Sepsiszentgyörgy, Olt utca, 17. szám) székhelyén kerül sor. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >