2019. június 18. keddArnold, Levente
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vasárnap délutáni programot szerveznek Kolozsvár legnagyobb közparkjáért

2018. október 03. 15:23, utolsó frissítés: 15:24

Október 7-én, vasárnap 14 órától kolozsvári civil aktivisták szeretettel várnak mindenkit ebédre a Tóközi Park játszóterére, amely a 3. számú tó mellett található. A Keleti Park ügyét támogató adományokból készült meleg étel mellett az érdeklődőket zenével és jó hangulattal, a gyerekeket játszóházzal, arcfestéssel várják a szervezők. Emellett a résztvevőknek alkalmuk lesz megismerni a Keleti Park történetét és jelenlegi helyzetét: a kolozsvári civil szervezetek tagjai a terület élővilágáról, a részvételi költségvetésről tartanak rövid előadásokat, illetve a helyiek ellenállásáról az ingatlan-befektetők érdekeivel szemben."Zavar, hogy kevés olyan élhető helyet találsz a városban, ahol családi programot szervezhetsz, biciklizhetsz, sportolhatsz a friss levegőn? Érdekel, hogy milyen várostervezési trendnek köszönhető Kolozsváron a központi zöldövezetek visszaszorulása, a parkok zsúfoltsága, az újabbnál újabb ingatlanok és lakóparkok szabályozatlan megjelenése a város különböző pontjain? Foglalkoztat, hogy az ingatlan-befektetők érdekei hogyan tesznek keresztbe a helyiek igényeinek?

Szívesen tájékozódnál arról, hogy miért nem vették figyelembe a kolozsváriaknak a Keleti Park kiépítésére vonatkozó szándékát, amelyet a 2017-es részvételi költségvetés keretei között egyértelműen kifejezésre juttattak? Kíváncsi vagy, ebben a kontextusban miért olyan értékes a Keleti Park 60 hektárnyi zöld övezete és gazdag élővilága?" - teszik fel a kérdéseket az esemény felhívásában.

Az esemény Facebook-oldalát itt találod meg, a Keleti Parkról pedig bővebben az SOS Parcul Est és a Zona Verde Liberă oldalán olvashatsz. (Közlemény)

A Tóközi vagy Keleti Park négyes számú tava. A képet Gál László készítette.A Tóközi vagy Keleti Park négyes számú tava. A képet Gál László készítette.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >