2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

145 delfin vetődőtt partra Új-Zélandon

2018. november 26. 16:37, utolsó frissítés: 17:08

Mintegy 145 gömbölyűfejű delfin vetette magát partra Új-Zélandon, írja a CNN. Az állatok Stewart Island-en követték el a „csoportos öngyilkosságot”.

A tetemeket egy biciklis vette észre, aki figyelmeztette a hatóságokat a történtekről, azonban mire ők kiszálltak, az állatok fele már halott volt, a többi egyedet pedig kénytelenek voltak elaltatni a szakemberek.A hatóság tagjai a helyi maori törzzsel közösen hantolták el az állatok tetemeit. A maori törzs tagjai egyébként rendszeresen eltemetik a partra vetődött és elpusztult állatokat, mivel ez is része a hagyományaiknak.

A CCN szerint évente kb. 85 ehhez hasonló eset történik Új-Zélandon, egy héttel korábban is 10 kardszárnyú delfin vetődött partra North Island-nél, ott azonban néhány állatot sikerül megmenteni, viszont a tengerbe való visszajuttatásuk még folyamatban van. Új-Zéland történetében ez volt a harmadik legnagyobb ismert tömeges „delfin öngyilkosság”.

A tudósok egyelőre nem tudják pontosan, miért vetik ki néha partra magukat a delfinek. Előfordul, hogy az „öngyilkos” állat öreg és beteg, esetleg megsérült, vagy véletlenül vetődik a sekély vízbe. (cnn)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >