2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerdán indul a háztartási gépek roncsprogramja

2018. december 18. 13:37, utolsó frissítés: 13:37

Szerdán indul a háztartási gépek roncsprogramja, amelynek keretében idén hatvanezer értékutalvány áll a lakosság rendelkezésére.

Graţiela Gavrilescu
környezetvédelmi miniszter kedden rámutatott, a roncsautóprogram mintájára kidolgozott, országos szintű projekt lényege, hogy régi típusú háztartási eszközeit energiatakarékosakra cserélje a lakosság. A beszolgáltatott régi gépekért cserében utalványokat kapnak a programban részt vevők, amelyeket aztán új készülékek vásárlására fordíthatnak. A program keretében A++ és A+++ energiahatékonysági besorolású mosógépet, hűtőszekrényt, fagyasztószekrényt és -ládát, illetve légkondicionáló berendezést lehet vásárolni.

A miniszter elmondása szerint, szerda déltől lehet jelentkezni a programba a Környezetvédelmi Alap honlapján és ugyanitt teszik majd közzé a jóváhagyott igénylések listáját. Egy személy több háztartási gép cseréjére is pályázhat, de csak egy utalványt igényelhet kategóriánként.

A programban részt vevő kereskedelmi egységek jegyzéke szintén megtalálható az AFM honlapján. Ezek között szerepel például az eMag, a Cora, a Carrefour, a Flanco, a Media Galaxy, az Electrolux, az Altex, az Auchan, a Beko és az Arctic is. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >