2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felelőtlenül kiszórt méreg végezhetett több vadállattal is Arad megyében

2018. december 29. 10:27, utolsó frissítés: 10:29

Vadállat-mészárlás nyomaira bukkantak november közepén az Arad megyei Németpereg – Szemlak környékén. A térségben mezei nyulak, vörös rókák, pusztai ölyv, egerész ölyv és más madarak tetemeit fedezték fel a szántóföldeken.

Forrás: milvus.roForrás: milvus.ro


A jelek szerint mezőgazdasági kártevők ellen használt méreg végezhetett az állatokkal, amelyet nem a törvény által előírt módon helyeztek ki, hanem a műtrágyaszóróval terítették szét több száz hektárnyi területen, írja a milvus.ro .

A Milvus Csoport tagjai a mérgezés által érintett helyszínre utaztak, ahol a vadásztársulat képviselőivel járták be a területet. A szántóföldekre kiszórt méreg közelében nagy számban találtak újabb elhullott állatokat.

Az elhullott állatok között felfedeztek két mérgezés-gyanús parlagi sas tetemet is, amely faj az eltűnés szélén áll, Romániában mindössze egyetlen ismert fészkelő párról van tudomásuk az ornitológusoknak. A Milvus Csoport magára vállalta a parlagi sas tetemek toxikológiai vizsgálatának költségeit.

Az aradi rendőrség „Fegyverek, Robbanószerek és Veszélyes anyagok” ügyosztálya is nyomozást folytat az állatok tömeges pusztulását kiváltó okok kiderítése érdekében, állítja a Milvus Csoport honlapján közzétett közlemény. (milvus.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >