2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A környezetvédelmi miniszter a televízióvásárlásra is kiterjesztené a háztartási eszközök roncsprogramját

2019. január 19. 14:45, utolsó frissítés: 14:47

Vélhetően 2019-ben is elindítja a környezetvédelmi minisztérium a háztartási eszközök roncsprogramját, amelyet televízióvásárlásra is kiterjesztenének - nyilatkozta szombaton Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter.

A tárcavezető emlékeztetett, a roncsautóprogram mintájára kidolgozott országos szintű programot 2018 decemberében hirdette meg először a minisztérium, és nagy sikernek örvend, hiszen sokan akarják régi típusú háztartási eszközeiket energiatakarékosakra cserélni. Hozzátette, vélhetően 2019-ben is különítenek el alapokat erre a projektre, de változtatni terveznek a pályázati kiíráson úgy, hogy a kedvezményes televízióvásárlást is lehetővé tegyék.

A 2018-as program keretében A++ és A+++ energiahatékonysági besorolású mosógépet, hűtőszekrényt, fagyasztószekrényt és -ládát, illetve légkondicionáló berendezést lehet vásárolni. Az igényléseket december 19-étől lehetett benyújtani. Aznap a szaktárca azt közölte, hogy a programra szánt 20 millió lejes költségvetés 40 százaléka egy óra alatt elfogyott. A beszolgáltatott régi gépekért cserében 200, 300 vagy 400 lejes utalványokat kapnak a programban részt vevők, amelyeket aztán új készülékek vásárlására fordíthatnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >