2020. február 26. szerdaEdina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

David Attenborough: az Édenkert nincs többé

2019. január 22. 11:33, utolsó frissítés: 11:34

Sir David Attenborough természetfilmes is felszólalt a davosi Világgazdasági Fórumon, ahol arról próbálta meggyőzni a világ ott megjelent vezetőit, hogy újítsák meg erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben, még mielőtt a károk helyrehozhatatlanná válnának.

Attenborough természettudósok állításaira hivatkozva jelentette ki, hogy az ember már olyan mértékben változtatta meg a világot, hogy emiatt jelenleg egy új földtörténeti korban, az antropocén korban vagyunk, amely az emberek korát jelenti.

„Az Édenkert nincs többé”- szögezte le beszédében minden idők talán leghíresebb természetfilmese, majd hozzátette, hogy ideje túllépni a bűntudaton és a vádaskodásokon, és gyorsan neki kell kezdeni a gyakorlati változtatásoknak.Elmondta, hogy karrierje során végigkövette, hogy milyen károkat okoz az ember a természetnek, valamint az is megfigyelte, hogy ezt milyen elképesztő sebességgel teszi. A természetfilmes szerint két éven belül meg fog születni az ENSZ döntése a klímaváltozás kezeléséről és a fenntartható fejlődésről. Szerinte, ha a következő pár évben a döntésben foglaltakat be tudjuk tartani, akkor van esély arra, hogy átvészeljük ezt a korszakot.

Attenborough úgy véli, hogy a következő pár év a következő pár ezer évet is meghatározhatja. (theguardian.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >