2019. június 18. keddArnold, Levente
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Maszkot tettek a budapesti Szabadság-szobor arcára

2019. február 26. 11:44, utolsó frissítés: 11:46

Greenpeace Magyarország aktivisták kedd reggel egy 11 méteres „Tiszta Levegőt!”–feliratot függesztettek fel a budapesti Szabadság-szobor talapzatára és egy légszennyezettség-szűrő maszkot helyeztek fel a szobor arcára, írja az Index.

Fotó: Simon Gergely Forrás: index.huFotó: Simon Gergely Forrás: index.hu


A szervezet közleménye szerint évente mintegy 13 000 magyar hal meg idő előtt a légszennyezettség miatt. A Greenpeace szerint Magyarország az Európai Unióban a legegészségtelenebb levegőjű országok közé tartozik.

A Greenpeace Magyarország azt szeretné, hogy a magyar fővárosi vezetés 2026. szeptember 1-ig fokozatosan tiltsa ki a dízelautókat és más szennyező járműveket Budapestről, valamint vonja ki a dízelüzemű BKV-buszokat, és fokozottan segítse a fenntartható közlekedés terjedését, fejlődését a magyar fővárosban.

Nálunk egyébként sokkal rosszabb a helyzet mint Magyarországon, az Európai Környezetvédelmi Hivatal jelentése szerint Romániában 28 000 ember hal meg évente olyan légúti megbetegedések következtében, amelyekért a légszennyezettség a felelős. (index.hu/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >