2019. július 23. keddLenke
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén is sok vállalat és közintézmény csatlakozik a Föld órája kezdeményezéshez

2019. március 30. 13:57, utolsó frissítés: 13:57

Idén is több romániai közintézmény, civil szervezet és vállalat csatlakozik a Föld órája kezdeményezéshez, és 20.30-kor egy órára kikapcsolják nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) által 2007-ben kezdeményezett és azóta évente megtartott, március utolsó szombatjára időzített nemzetközi akció célja felhívni a figyelmet a klímaváltozás negatív hatásaira, a környezetszennyezés és túlfogyasztás okozta problémákra.

Szombat este 20.30-tól 21.30-ig kikapcsolják a fényeket többek között a bukaresti Cotroceni-palotában, a Victoria-palotában és a környezetvédelmi minisztérium épületében, ugyanakkor több más közintézmény és magáncég is jelezte, hogy hasonlóan fog eljárni.

Az ország számos más városa is csatlakozik a Föld órájához, többek között Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Nagyváradon és Besztercén is kikapcsolják a közvilágítást egy órára.

Az E.ON Románia igazgatója, Frank Hajdinjak szerint ha Románia minden lakosa csatlakozna a kezdeményezéshez, és lekapcsolná a villanyt egy óra erejéig, több mint 1,16 millió kilowattóra energiamennyiséget spórolnánk meg, ami fedezi egy körülbelül 2200 fős közösség éves áramszükségletét. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >