2019. október 14. hétfőHelén
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Besztercén is hódit a #trashtagchallenge

2019. április 16. 12:16, utolsó frissítés: 12:22

Szemétgyűjtési akciót szervezett a Besztercei MADISZ és az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete hétfőn, április 15-én Besztercén. A közel harminc fiatal Beszterce folyó partját takarította ki, a budaki hídtól a városi strandig terjedő útvonalon.Az ifjúsági szervezet nem első alkalommal kapcsolódik be hasonló programokba. Idén, az interneten nagy népszerűségnek örvendő #trashtagchallenge csapatépítő, szemétgyűjtő akció keretén belül történő felkérésre válaszoltak.


„A Besztercei MADISZ a NyaConverse, a KMDSZ Diáknapok egyik résztvevő csapatának kihívására válaszolt. A program egyszerű és hasznos mindenki számára. Egy környezetvédelmi tudatosító kampányról van szó, amelybe, ha bekapcsolódunk saját környezetünket tehetjük tisztábbá és élhetőbbe. Egy kihívásos kampány, amely láncreakcióként terjed a világ különböző pontjaiban. Ne legyünk mi az utolsó gyöngyszem a láncon! Azt szeretnénk, ha megyénkből is minél többen bekapcsolódnának, valamint azt is, hogy a lakosok tudatában legyenek annak, hogy minden nagy változás apró lépésekkel indul. Ha tisztaságot szeretnénk városunkban, falunkban, akkor a hulladékot ne a földre dobjuk, hanem az erre kijelölt helyekre. Kevés pénzel is lehet nagy dolgokat elérni! Próbáljuk ki minél többen!” – foglalta össze az akció tartalmát Zoltán-Sipos Tímea, a Besztercei MADISZ elnöke.


A Besztercei MADISZ eleget tett a kihívásnak és felkéri a Besztercei Magyar Diáktanácsot, valamint az RMDSZ tacsi és cegőtelki szervezetét, hogy ők is bekapcsolódjanak a programba. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >