2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szállításügyi miniszter szerint az ökologisták menjenek csak más országokba környezetet védeni

2019. május 18. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

Legtöbb három hónapra csökkentené Răzvan Cuc szállításügyi miniszter a környezetvédelmi engedély kibocsátásának határidejét.

A tárcavezető egy medgyesi sajtótájékoztatón azt mondta, jelenleg akár egy-másfél évig is elhúzódhat a környezetvédelmi engedély kibocsátása, ami sok jelentős infrastruktúra-projekt esetében késlelteti a kivitelezést, ezért olyan sürgősségirendelet-tervezetet indítványozott, amely - a vonatkozó uniós irányelvnek megfelelően - legtöbb három hónapban szabná meg a dokumentum kiállításának határidejét.

„Az ökologisták menjenek más országokba is védeni a környezetet, mert mi itt megvédjük” - mondta.

Răzvan Cuc hangsúlyozta, egy autópálya-szakasz esetében azért szüneteltek a munkálatok két éven keresztül, mert egy környezetvédelmi szervezet „közbelépett egy denevérodú elköltöztetése érdekében”.

„Ahol autópályát építenénk, rögtön feltűnik egy-egy Natura 2000-es terület, ahol autópályahidat akarunk építeni - a Prut folyó feletti hídra gondolok -, ott éppen szaporodik egy bizonyos halfaj. (...) Szeretem a környezetet, védjük a környezetet, a régészeti lelőhelyeket nem zavarjuk meg, minden előírást betartunk, de vannak abszurd helyzetek” - fogalmazott a miniszter, aki az újonnan megválasztandó európai parlamenti képviselőktől is azt várja, hogy érdemben hozzájárulnak majd az ilyen helyzetek megoldásához. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >