2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A fakivágások miatt teljesen feltúrták az utat a Pádis turisztikai parkban

2019. május 31. 13:26, utolsó frissítés: 13:44

Bejárták a közösségi médiát azok a fotók, amelyek az Erdélyi-szigethegységben található Pádis turisztikai parkban készültek. A fotókról és a melléjük írt bejegyzésből az derült ki, hogy a természetvédelmi területen 70 éves fenyőfákat vágtak ki, valamint az erdei utat teljesen feltúrták, és járhatatlanná tették. Emellett megtiltok a kirándulóknak, hogy áthaladjanak az érintett területen.

Forrás: stirilecluj.roForrás: stirilecluj.ro


A fényképeket és a bejegyzést készítő férfi felháborodásának adott hangot az interneten, és választ követelt a történtekre. A férfi sérelmezte a feltúrt, járhatatlanná tett utakat és a kivágott fákat, továbbá kiemelte, hogy egy természetvédelmi területről van szó, ahol még sátrat állítani is tilos, nemhogy ilyen körülményeket teremteni.

Az USR kolozsvári szervezetéhez is eljutottak a felvételek és igyekeztek utánajárni a dolognak. Az USR szerint a környéken legális takarítási munkálatokat végeztek, és azoknak a lucfenyőknek az elszállítását próbálták megoldani, amelyeket a szelek kidöntöttek, vagy megtépáztak.Az USR úgy tudja, hogy a takarítási munkálatokat végző vállalat azonban nem tartotta be az ilyenkor érvényes eljárási szabályzatot és emiatt következhetett az be, hogy a könyéken az utak járhatatlanokká váltak. Az USR szerint a közeljövőben az ügy miatt ellenőrizni fogják a park adminisztrációját és a Környezetvédelmi Őrséget is, hogy kiderüljön, alkalmazzák-e a megfelelő szankciókat a takarítást végző vállalattal szemben. (stiridecluj.ro/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >