2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kiszáradt Trump és Macron barátságfája

2019. június 10. 18:58, utolsó frissítés: 19:38

A képen Donald Trump és Emmanuel Macron barátságuk jeleként egy tölgyfát ültetnek a Fehér Ház kertjébe. Viszont azóta kettejük kapcsolata feszültté vált, és a facsemete is kiszáradt - közölte az AFP francia hírügynökség.A francia elnök ajándékozta a tölgyfacsemetét amerikai kollégájának, egy 2008-as áprilisi hivatalos látogatás alkalmával. Miután megölelték egymást, a két államférfi kis aranyozott lapátokkal földet rakott a csemete gyökerére. A fényképek a történelmi eseményről bejárták a világot.

A kis tölgyfa egy északi francia erdőből származott, ahol több mint 2 ezer amerikai katona halt meg a háború alatt.

A barátságot szimbolizáló tölgyfa viszont szinte azonnal eltűnt, karanténba helyzeték. „Minden élőlény esetében ez az eljárás az Egyesült Államokban” - nyilatkozta a Gérard Araud, Franciaország amerikai nagykövete - „Azt követően vissza lesz ültetve” - biztosított mindenkit.

Valójában sosem ültették vissza a fát, írta a hírügynökség diplomáciai forrásokra hivatkozva a múlt héten, miközben Trump és Macron ismét találkoztak, hogy megemlékezzenek a 75 évvel ezelőtt történt szövetségi hadműveletről a normandiai partvidéken, s halkan próbálták enyhíteni a nézeteltéréseiket, kezdve Irántól a kereskedelemig, amelyek beárnyékolták az utóbbi időkben a barátságukat.

A facsemete a karanténban elpusztult.(adevarul.ro)

Fotó: Getty Images

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >