2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A klímaváltozás elleni harc érdekében árverezte el 126 hangszerét a Pink Floyd frontembere

2019. június 24. 12:38, utolsó frissítés: 15:55

David Gilmour, a Pink Floyd együttes frontembere elárverezte gitárgyűjteményét, a befolyt összeget pedig a a klímaváltozás ellen harcoló ClientEarth környezetvédelmi csoportnak ajánlotta fel.

A New York-i árverésen összesen 126 hangszer került kalapács alá, amelyet 21,5 millió dollárért sikerült elárverezni. A befolyt összeg egyébként rekordárnak számít, ugyanis Gilmour hangszereiért sokkal többet fizettek, mint az eddig árverezési rekordot tartó Eric Clapton gyűjteményéért, aki 1999-ben és 2004-ben 12,5 millió dollárért értékesítette hangszereit.

A Pink Floyd gyűjteményének legdrágábban elárverezett darabja egy Black Fender Stratocaster elektromos gitár lett, amelyet 1969-ben készítettek és amelyért egy kilétét felfedni nem kívánó vásárló négymillió dollárt fizetett ki.

A négymillió dollárért elkelt Black Fender Stratocaster elektromos gitár Forrás: news.sky.comA négymillió dollárért elkelt Black Fender Stratocaster elektromos gitár Forrás: news.sky.com

Az árverés kapcsán a 73 éves énekes elmondta, hogy szerinte a klímaváltozás a legnagyobb probléma, amellyel az emberiségnek szembe kell néznie.
„Szükségünk van egy civilizált világra az unokáink számára, és azon túl is, hogy zenélhessenek ezekkel a gitárokkal és énekelhessenek" - nyilatkozta. (goodnewsnetwork.org/news.sky.com)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >