2019. július 24. szerdaKinga
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szeptember 24-én ismét Let`s Do It, Romania

2016. július 29. 09:43, utolsó frissítés: 2016. augusztus 03. 01:19

Ötödik alkalommal szervezik meg a Let`s Do It, Romania! közösségi hulladékgyűjtési akciót az egész országban.

A szeptember 24-i akciót ezúttal a román kormány is támogatja: a környezetvédelmi minisztérium és alárendelt megyei intézményei, a vízügyi hivatalok, a környezetvédelmi őrség és a környezetvédelmi ügynökségek segítenek beazonosítani a megtisztítandó területeket, az oktatási minisztérium bekapcsolja a tanárokat és diákokat, a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó testületek, a csendőrség és rendőrség munkatársai bekapcsolódnak a szemétszedésbe, az igazságügyi minisztérium a börtönigazgatóságokat kapcsolja be, a közlekedésügyi minisztérium pedig a vasútállomások és környékük kitakarítását vállalja.


A részt venni szándékozó önkéntesek letölthetnek egy Iphone-ra és Androidra is elkészített alkalmazást, amellyel benevezhetnek a legszorgosabb önkénteseket díjazó versenybe. Ötezer euró értékben osztanak majd ki díjakat, fotógépeket, napelemes töltőket, mobiltelefonokat, táskákat, túrafelszereléseket stb.

Cristiana Palmer Pasca
környezetvédelmi miniszter üdvözölte a szemétgyűjtés kezdeményezését, és bejelentette, a szeptemberi hónap a romániai takarítás hónapja lesz. A szaktárca kampányt indít, amellyel az értékesíthető hulladékok szelektív gyűjtését népszerűsíti, ugyanakkor ruha-, játék- és könyvgyűjtés is indul.

A helyi szervezőcsapatok kialakítása augusztus 30-ig tart, szeptember 5-éig felkerülnek a közös térképre azok a helyszínek, ahol sok a hulladék. Az önkéntesek augusztus 1-jéig iratkozhatnak fel a letsdoitromania.ro weboldalon. (totb.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

Régi oldal >